Često postavljena pitanja

Ovdje možete potražiti odgovore na često postavljena pitanja u domeni vodoinstalacija, ugradnje, servisa, garancije i slično.

Ugradbeni vodokotlić

Ugradbeni kotlić treba ugraditi stručna osoba,kako bi uredno funkcionirao. Slobodno nam se obratite, jer smo ovlašteni za servis i montažu većinu brandova. Geberit,TECE,Liv,Grohe i Viega

Servis klima uređaja

Klima uređaji su sastavni dio prostora u kojem boravimo, te ih je stoga potrebno redovito održavati i čistiti kao što održavamo i ostale dijelove životnog prostora. Redovito i ispravno održavani klima uređaj omogućuje nam da ugodno boravimo u prostoriji ili se pak neugodno osjećamo u prostorima u kojima rade neodržavani klima uređaji.Klima uređaje treba, najmanje jednom godišnje, servisirati i to prije sezone visokih temperatura. Na taj način, vaš klima uređaj, bit će pravovremeno pripremljen za rad.Prije čišćenja, ugasite klima uređaj i isključite ga iz struje. Otvorite poklopac unutarnje jedinice i prema uputama izvadite filtere koji se može čistiti. Odstranite eventualne veće objekte s filtera, a zatim filter operite toplom vodom. Po želji filter možete tretirati sredstvom za dezinfekciju (savjetujte se sa serviserom). Ostavite filter da se osuši i zatim ga vratiti u klima uređaj. Filter obavezno treba biti suh prije vraćanja u klima uređaj.Za veće servise slobodno se obratite servisnoj službi tvrtke Vodoterm.

Centralno grijanje ne radi

Da grijanje ne radi kako treba ili uopće ne radi, otkrivamo tek kad vani zahladi, a u kući postaje neugodno hladno. Ukoliko ne radi neki od radijatora, potrebno je pomoću ključa ozračiti sistem.U slučaju da ne radi cijelo grijanje, potrebno je pozvati stručnjaka kako bi ustanovio kvar.Ukoliko imate bilo kakvih problema sa grijanjem slobodno nam se obratite.

Buka u mješalici

Prilikom puštanja vode iz slavine stvara se velika buka.Provjerite pritisak u instalaciji, te ugradite regulator pritiska ukoliko je tlak visok.Provjerite obrtaj ili kartušu na mješalici.Za servis Vam stojimo na raspolaganju.

Da li dobivam račun za Vaše usluge?

Naravno. Tvrtka Vodoterm je po zakonu dužna izdati račun za sve obavljene usluge. Djelatnici Vodoterma prilikom završetka radova, daju na potpis radni nalog, po kojem se izdaje račun.

Hitne intervencije

Hitne intervencije u ponudi Vodoterm-a su na raspolaganju 24/7. Dolazimo u najkraćem roku na poziv.

Da li gubim garanciju ukoliko sam priključujem slavinu?

Većina proizvođača zahtjeva puštanje sanitarne opreme u rad od strane svojih ovlaštenih servisa.Ukoliko sami spajate slavine i ostalu sanitarnu opremu obratite veliku pozornost na upute.

Perilica rublja pušta vodu

Ignorirate li ovaj kvar, mogli biste imati poplavu. Popravak Provjerite je li cijev za vodu spojena na stražnjoj strani perilice – voda najvjerojatnije dolazi iz male pukotine u gumi. Ako je tako, neispravno crijevo odmah zamijenite. Isključite dovod vode (kako biste izbjegli poplavu) i kupite novo crijevo. Odvrnite staro i pričvrstite novo te ga stegnite ključem. Savjet stručnjaka Možete kupiti čelično pleteno crijevo. Skuplje je, ali i izdržljivije.

Sifon

Sifoni od plastike za  kade, umivaonike ili sudopere, ponekad znaju popustiti na svojim spojevima iz razloga što se u njima stalno mijenja temperatura toplo-hladno.Počnu kapati i stvarati Vam probleme. Problem riješite tako da maticu sifona na kojoj ste primijetili pojavljivanje vode, lagano dotegnete u desno  i na taj način spriječite daljnje kapanje.

Odvodi

Pri svakodnevnom korištenju Vaših odvoda dolazi do nakupljanja naslaga koje mogu izazvati neugodne mirise i začepljenje odvoda.Ukoliko dođe do slabog oticanja vode iz umivaonika,kade ili sudopera, preventivno možete pročistiti sifon sa sredstvima ili alatom.Ne zaboravite da ste samo privremeno riješili problem, te je potrebno rezervirati termin kako bi detaljno očistili Vaše odvode sa tlačnim čistačima i riješili Vas neugodnih mirisa i problema sa začepljenjima.

Problem sa kadom

Susjed ispod Vašeg stana se žali kako se na njegovom stropu ispod Vaše kupaone pojavila voda. U ovom slučaju bi moglo biti više razloga, no spomenuti ćemo jedan od njih. Vrlo često se po rubovima kade dotrajali silikon ili fuga naprosto odvoji od kade, te prilikom tuširanja ili kupanja dolazi do zacurivanja i probijanja vode na strop susjednog stana.Skinete li vratašca ili masku sa kade uvidjet čete da je to upravo tako. Sljedeće što ćete učiniti je da skalpelom ili oštrim nožem skinete stari silikon ili fugu, dobro očistite i posušite, te silikonirate rubove kade kako bi je mogli i dalje koristitit.Ukoliko problem nije u silikonu,molimo Vas da nam se obratite kako bi riješili nedostatak.

Vodokotlić neprestano curi

Primjetili ste da Vam se voda neprestano slijeva u školjku iz vodokotlića. Provjerite dali se mehanizam na poklopcu vratio u svoje ležište,te  ako je to uzrok curenju vode stisnite lagano mehanizam rukom i voda će prestati curiti.Ukoliko nije problem u aktivacijskoj tipki, tada je potrebno podići poklopac kotlića i provjeriti da li preljeva voda u odtočni ventil.Ukoliko dotočni ventil ne zatvara vodu ,isti će preljevati vodu u odtočni ventil.U tom slučaju je potrebno skinuti dotočni ventil, te ga očistiti od kamenca sredstvima predviđenim za čiščenje.U slučaju da je problem prisutan i nakon čišćenja, potrebno je kupiti novi dotočni ventil.Isto treba provjeriti i brtvenu gumu na odtočnom ventilu,te je zamjeniti u slučaju bilo kakve deformacije.

Slabi mlaz iz pipe

Vjerojatno se zaštopao perlator. Prije nego nas zovete, skinite perlator i provjerite ima li nečistoća. Obično se kamenac nakupi na mrežici perlatora uslijed čega nemate ravnomjeran mlaz vode. Pokušajte perlator preko noći ostaviti u čašici sa octom, te ga nakon namakanja isperite i vratite na pipu. Ukoliko je problem i dalje isti, zamjenite perlator ili nas pozovite kako bi riješili nedostatak.

Curenje radijatora

Potrebno je ustanoviti odakle dolazi do curenja, te svakako zatvoriti ventil i prigušnicu kako bi mogli nesmetano koristiti ostale radijatore.Odmah dogovorite svoj termin kako bi naši djelatnici otklonili kvar.

Koliko traje renoviranje kupaonice

Renoviranje svake kupaonice je kompleksan i zahtjevan projekat.Kako godišnje radimo preko 100 kupaonica i imamo zaista velikog iskustva na tom području,možemo reći da prosječna adaptacija najčešće traje  8-10 radnih dana sa svim radovima.  

Mogu li kadu zamjeniti tuš kadom?

Naravno da možete.Sama zamjena u većini slučajeva zahtjeva stručnost i iskustvo.Dogovorite sa nama termin kako bi mogli izvršiti zamjenu kade.

© 2007. Vodoterm d.o.o. / Sva prava pridržana. Registriran na Trgovačkom sudu u Zagrebu. OIB 32762480137 / Sjedište: Odvojak Reberec 007, 10 362 Zagreb

Design by giga-green.hr